4 Φεβ 2012

Ο πληθυσμός της γης αυξάνει και η κρίση μαζί !


Έχει τόσους μήνες για να μην πω χρόνια που ακούμε για την κρίση στην Ελλάδα. Την βλέπουμε και την νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας και το είναι μας.Οι απαισιόδοξοι μιλάνε για την ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή που θα έρθει και ότι η κρίση θα κρατήσει για πάνω από δέκα χρόνια. Οι αισιόδοξοι λένε ότι σε ένα,δύο χρόνια η Ελλάδα θα βρει πάλι τον δρόμο της και θα ανασυγκροτηθεί. Οι ονοιροπόλοι λένε ότι δεν υπάρχει κρίση και οτι λεφτά υπάρχουν. Και ο απλός ο κόσμος πνιγμένος από τα χρέη θέλει να πιστέυει ότι αυτή η κατάσταση θα περάσει σε λίγα χρόνια.

Το θέμα είναι ποιοι από εμάς μπορούμε να δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά. 
Οι προηγούμενες οικονομικές κρίσεις περάσανε όμως τα πράγματα τότε ήταν διαφορετικά. Ο πληθυσμός της γης ήταν κατά πολύ μικρότερος από ότι είναι αυτή τη στιγμή. Επίσης υπήρχε η άνθηση της βιομηχανίας με εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Ο κόσμος ήταν αλλιώς τότε.
Τώρα ο πληθυσμός της γης έχει φτάσει τα 7.000.000.000 και συνεχώς αυξάνει. Η ανάπτυξη είναι μικρή σε σχέση με την αύξηση του πληθυσμού και οι θέσεις εργασίας λίγες, μόνο για τους δυνατούς. Σκεφτήτε μόνο πόσα μηχανήματα έχουν πάρει τις θέσεις εργατικών χεριών. Πόσες κάμερες έχουν γίνει νυχτερινοί φύλακες. Αμέτρητα παραδείγματα που μπορούν να δείξουν ότι οι θέσεις εργασίας είναι λίγες. Πως να ξεπεραστεί μια τέτοια παγκόσμια κρίση όταν όλο το σύστυμα στο οποίο στηρίζεται αυτός ο κόσμος τρέφεται με χρήμα και  χρήμα δεν υπάρχει στις τσέπες του απλού κόσμου.

Όταν αυτή η κατάσταση επικρατεί σε όλον τον κόσμο πως μπορεί μια μικρή χώρα σαν την Ελλαδα να ανταπεξέλθει σε ένα τέτοιο δύσκολο οικονομικό φαινόμενο, ειδικά όταν έλεγχεται και ρυθμίζεται από τις "Μεγάλες Δυνάμεις".

Πως μπορεί να περάσει μια κρίση όταν έχουν μαζευτεί 1.300.000 άνθρωποι σε μια πόλη με ελάχιστες δουλειές. Πως μπορεί αυτή η Θεσσαλονίκη με τους ελάχιστους τουρίστες, τα ελάχιστα εργοστάσια, την σχεδόν μηδενική ανάπτυξη, να ξεπεράσει αυτή τη κρίση; Πως μπορεί αυτή η Ελλάδα που χάνει τα νιάτα της, την δύναμη της, όταν όλοι προσπαθούν να μεταναστέψουν σε μια νέα πατρίδα, να ξεπεράσει αυτή την οικονομική κρίση;  Πως;

Με αυτό το σύστημα δεν μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση. Αυτή η κρίση δεν πρόκειται να ξεπεραστεί ποτέ γιατί στηρίζεται σε ένα σάπιο σύστημα το οποίο έχει καταρεύσει εδώ και πολλά χρόνια. Μόνο όταν αλλάξει το σύστημα και το χρήμα δεν κινεί τίποτα, μόνο τότε ο κόσμος αυτός θα έχει βρει τον δρόμο του. Αλλά αυτό θα πάρει καιρό.

Παρακάτω σας δίνω ένα link για να δείτε μόνοι σας τον πλυθησμό της γης  και κάθε χώρας του πλανήτη μας από το 1950 έως σήμερα. Η αύξηση του πληθυσμού μας, αξιοπρόσεκτη !

5 σχόλια:

  1. as ipirxe enas pagkosmios nomos p tha elege oti kathe gynaika sti zoi tis mporein kanei mexri 2 paidia..toso apla..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Αν συνεχιστεί η άυξηση του πληθυσμού της γης θα υπάρξει καταστροφική υπερεκμετάλευση των φυσικών πόρων και καταστροφή των οικοσυστημάτων και αν υπάρξει υπογεννητικότητα θα καταστραφεί το βιοτικό επίπεδο και θα καταστραφούν τα ασφαλιστικά ταμεία ραγδαία μείωση στο εργατικό δυναμικό γήρανση των πληθυσμών.Δύο δρόμοι υπάρχουν και οι δύο οδηγούν την ανθρωπότητα στο γκρεμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ διαλέγω τον γκρεμό.....Εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To μέλλον της ανθρωπότητας θα είναι σκληρό.
    Καθρέφτης αυτής της καταστροφής είναι η Ελλάδα μας. Η αθλιότητα που βλέπαμε και βλέπουμε στην Αφρική, όταν ο κόσμος δεν είχε να φάει ένα κομμάτι ψωμί και να πιεί ένα ποτήρι νερό...
    τώρα τα βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας. Σε λίγους μήνες θα τα νιώθουμε σκληρά στο πετσί μας...
    Η κρίση θα αργήσει να περάσει...και ως τότε θα την ζήσουνε όλοι. Ακόμα και οι πλούσιοι θα φοβούνται να περπατάνε στους δρόμους με τα ακριβά αμάξια τους γιατί ο κόσμος θα τους λιντσάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή