25 Ιουλ 2012

Ελλάς το μεγαλείο σου

Καλησπέρα σας,

Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα λοιπόν να γράψω ένα άρθρο. 

Θα ξεκινήσω από τη γειτονιά μου. Ναι μένω στη Σχολή Τυφλών και έχω βαρεθεί να βλέπω αλλοδαπούς και όχι μόνο, να ανοίγουν τους κάδους να τους ανακατεύουν και να μαζεύουν σίδερα και διάφορα άλλα. Μπουτάρη μάζεψε τους όλους, δώστους κάτι να φάνε και στείλτους από εκεί που ήρθανε.. Επίσης να στείλω ένα μήνυμα σε μερικούς ανθρώπους που σιχαίνονται να πιάσουν τους κάδους και να πετάξουν τα σκουπίδια μέσα και τα αφήνουν απ΄έξω. Τα σκουπίδια βρωμάνε έξω από τους κάδους ! Βάλτε τα μέσα και πάρτε μαντηλάκια. Α, και ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε και ανακύκλωση...και αν τσαλακώνετε και τις συσκευασίες τότε θα χρειάζετε να πετάτε τα βρωμοσκουπίδια σας πιο σπάνια μειώνοντας έτσι το πρόβλημα που έχει η πόλη μας. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά βρωμιάρηδες και η καθαριότητα δε τελιώνει στην εξώπορτα σας.

Ένα άλλο θέμα που θα ήθελα να σχολιάσω είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ. Μπαίνω καθημερινά για να βρώ μια δουλειά και διαβάζω τις αγγελίες. Σοβαρές δουλειές δεν υπάρχουν και αυτές που υπάρχουν είναι ελάχιστες και θέλουν 5 χρόνια προυπηρεσία. Αλλά και οι απλές δουλείες τύπου κόφτης ή πωλητής θέλουν και αυτές προυπηρεσία. Με λίγα λόγια αν είσαι 24 και δεν έχεις δουλέψει πουθένα σαν να σου λένε πάνε πέθανε. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Η μέγιστη απάτη όσων αφορά το εργασιακό. 180 άτομα θα προσλάμβουν οι ξεφτίλες, αλλά δε μας είπαν το πως. Θέλουν όλα τα πτυχία επικυρωμένα και μεταφρασμένα για να προσπαθήσεις να πάρεις μια θέση που ήδη είναι καπαρωμένη. Πώς? Μα όταν η προυπηρεσία μετράει 60%, τη τύχη  έχεις σε σχέση με κάποιον που έχει δουλέψει ήδη μια φορά στο φεστιβάλ. Σχεδόν μηδενική. Ξεφτίλες 60% προυπηρεσία για να κόβω εισητήρια ή να βάζω τον κόσμο να κάθεται. Έχετε κάνει την κλίκα σας και απλά βάζετε καμιά 15αριά άτομα για τα μάτια του κόσμου. Και άμα θες να κάνεις ένσταση σε βάζουν να πληρώσει 40 ευρώ παράβολο. Ρε οι τύποι είναι τρελοί.

....κλείνει το labtop από μπαταρία...

έπεται συνέχεια τις επόμενες μέρες

                                                                                              LEON_CZ

1 σχόλιο:

  1. για τους τουρίστες έχεις δίκιο.. δεν ξέρω αν ενοχλεί πολλούς ανθρώπους αυτό..
    εγω το βαρέθηκα..
    για το φεστιβαλ δεν συμφωνώ,εν μέρει..
    εκεί μπαίνει όποιος έχει άμεση σχέση με το θέατρο και τις τέχνες..κλίκα ναι,
    αλλά κ λογικό..
    όποιος και να έκανε μια τέτοια δουλεία θα βόλευε πρώτα τους φίλους του..όπως κ νάχει έτσι πάει στο Ισραήλ το πράμμα(άσχετα που είμαστε σε Ελληνική Γη).. το μόνο κακό που έχει η υπόθεση είναι ότι παίζει το χρήμα του Δήμου(λογικά πλερουά)..

    Dr.Z

    ΑπάντησηΔιαγραφή